Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος
Δελτίο τύπου
19.03.2013                              
       
         Καθαρή Δευτέρα 2013 "Κούλουμα" -  2η Δεντροφύτευση ΣΠΑΠ

      Με μια πολλαπλή εκδήλωση γιόρτασαν δύο δήμοι των Β. προαστίων εφέτος τα κούλουμα. Στις 18 Μαρτίου στις 11 το πρωί, Μαρούσι και Πεντέλη σε συνεργασία με το ΣΠΑΠ και την κάλυψη του ΣΚΑΙ συναντήθηκαν στον χώρο. δίπλα στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για να διασκεδάσουν παρέα την πρώτη αυτή ημέρα της σαρακοστής. Βέβαια μαζί γιόρτασαν και δεκάδες κόσμου από τα γύρω προάστια και απ' όλη την Αττική. Ήμασταν σταθερά και εμείς εκεί.

     Το πέταγμα του χαρταετού είχε ξεκινήσει από αρκετά νωρίς ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν την ευκαιρία να πετάξουν αετό φτιαγμένο από τα δικά τους χέρια, μια και ειδικοί κατασκευαστές είχαν αναλάβει να μάθουν στα παιδιά -και στους μεγάλους- πως φτιάχνεται ένας χαρταετός. Την ίδια ώρα χιλιάδες κόσμου, παρέες και οικογένειες η και μεμονωμένα άτομα, ανηφορίζαμε τους χωματόδρομους με τσάπες στα χέρια προκειμένου να φυτέψουμε και πάλι νέα βλαστάρια στις πονεμένες πλαγιές. Ένα μεγάλο πλήθος από μικρά παιδιά, με την καθοδήγηση των γονιών τους έστησαν εκεί πάνω νέες ελπίδες, με τη ευχή να μεγαλώνουνε παρέα και κάποια μέρα να δείχνουν στα δικά τους παιδιά τα ολόδροσα καταπράσινα δένδρα που θα έχουν ξαναγεμίσει με πλούσιες σκιές τις πλαγιές της όμορφης Πεντέλης.

    Αυτή την ημέρα, κάτω από έναν πολύχρωμο από χαρταετούς ουρανό, φυτεύτηκαν περισσότερα από 3.500 νέα δενδρύλλια!!

    Ταυτόχρονα κάτω, στο αρχικό σημείο συνάντησης, είχε στηθεί μεγάλο γλέντι. Μία μακριά σειρά τραπέζια με ότι σαρακοστιανό βάζει ο νους απάνω τους συν χαλβά και οι άνθρωποι του δήμου Αμαρουσίου -όπως πληροφορούσαν τα μπλουζάκια τους- γέμιζαν το πιάτο που κρατούσες ώσπου δεν χώραγε άλλο και σου εύχονταν με ακούραστο χαμόγελο "καλή Σαρακοστή". Ακολουθούσε βαθύ δοχείο με την γνωστή -και από άλλες φορές- εξαιρετική φασολάδα, λαγάνα και ποτήρι με φίνο κρασί. Κάπου εκεί υποχρεωνόσουν να επιδείξεις τις δεξιότητές σου στο να μπορείς να κρατάς όλα αυτά ταυτόχρονα…!!  Αν τα κατάφερνες δεν είχες παρά να διαλέξεις στη συνέχεια ένα άδειο σημείο -αυτό στάθηκε λίγο δυσεύρετο- σε ένα από τα δεκάδες τραπέζια που είχαν στηθεί για τον κόσμο, να ξεκουραστείς, χαζεύοντας τα μουσικά και χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα με Ελληνική μουσική που εναλλάσσονταν, ή να επιλέξεις να χορέψεις και συ.    
   
     Συγχαρητήρια και στους δύο δήμους για την καλή διοργάνωση και την σύμπνοια στην πολύμορφη αυτή εκδήλωση τούτη την Καθαρή Δευτέρα. Απέδειξαν ότι με έμπνευση, γούστο και συντροφικότητα, μπορούμε να συνδυάσουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου και να συμμετέχουμε όλοι σε  ένα γλέντι τόσο εποικοδομητικό. Χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή!       

   
Από την συντακτική ομάδα του ΣΡΕ
@ SV1CAS