1o Open Fox Hunting - "Το παιχνίδι της Αλεπούς".

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι γεια σας! 
Αν και σιγά - σιγά πηγαίνουμε προς την καρδιά του χειμώνα η Ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους αντί να μειώνεται αυξάνει!
Σειρά έχει κάτι μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα... Το πρώτο Open Fox Hunting ή σε απλά ελληνικά το πρώτο κυνήγι της Αλεπούς με ανοιχτή συμμετοχή (click)
Στις 21 Φεβρουαρίου 2010, στις 9 το πρωί,  από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο της Αθήνας θα ξεκινήσουν οι Ραδιοερασιτέχνες  "κυνηγοί της Αλεπούς" ένα όμορφο παιχνίδι ανταγωνισμού, ευγενικής άμιλλας, γνώσης και δεξιοτήτων. Σκοπός του παιχνιδιού αυτού είναι να βρει ο ικανότερος ή η ικανότερη ομάδα Ραδιοερασιτεχνών έναν πομπό UHF-αλεπού ο οποίος, με ισχύ μόλις 0,25 Watt ! θα εκπέμπει στους 432.425 ΜΗΖ  σε FM διαμόρφωση.

Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το  μεσημέρι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να οργώσουν την Αθήνα ή πιο σωστά το ευρύτερο Λεκανοπέδιο από άκρη σε άκρη και να "ξετρυπώσουν" τη μικρή αλεπού. Για το σκοπό αυτό μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιονδήποτε ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ εξοπλισμό έχουν στη διάθεσή τους, και να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μεταφορικό μέσον!

Το κυνήγι της αλεπούς είναι ένα ομαδικό παιχνίδι με απλούς κανόνες και ένα μοναδικό σκοπό... Να βρει κάποιος από τους διαγωνιζόμενους τον QRP πομπό που κάπου είναι κρυμμένος.

Η διαδικασία συμμετοχής και οι κανόνες του παιχνιδιού είναι πολύ απλοί:

Διαδικασία συμμετοχής

Κάθε αδειούχος  ραδιοερασιτέχνης ανεξάρτητα του αν είναι μέλος σε κάποιο σύλλογο ή απλά είναι "ανένταχτος"  και σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδος και αν βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του,  μπορεί να πάρει μέρος στο παιχνίδι δηλώνοντας το Ονοματεπώνυμο και το διακριτικό κλήσης του στον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος (ΣΡΕ) με ένα e-mail στο sv1grc@grc.gr     ή sz1grc@grc.gr.

Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να στείλετε e-mail στείλτε μια απλή επιστολή συμμετοχής προς τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, οδός Φιλύρας 7, Χαλάνδρι 15232 ή κάντε ένα απλό τηλεφώνημα στο 2130297188 κάθε Δευτέρα από τις 19.00 - 21.00. Αν όλα πάνε θεόστραβα καλέστε στο κινητό!!! 6932701104.

Η δήλωση συμμετοχής (click) "ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ" γιατί κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να καταγραφεί στον κατάλογο των συμμετεχόντων και να πάρει αριθμό διαγωνιζόμενου.
Οι ομάδες των διαγωνιζομένων οφείλουν να δηλώσουν τα Ονοματεπώνυμα και τα διακριτικά των μελών τους. Στα μέλη των ομάδων θα δοθούν  κάρτες συμμετοχής με ειδική αρίθμηση. Όλα τα μέλη των ομάδων πρέπει υποχρεωτικά να παραβρεθούν στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο της Αθήνας για την έναρξη του παιχνιδιού. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν ορισμένα από τα μέλη των ομάδων να βρίσκονται στην έναρξη και κάποια άλλα να συναντηθούν μαζί τους μετά την έναρξη του παιχνιδιού.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος ή ομάδα διαγωνιζομένων οφείλουν και πρέπει να βρίσκονται  στις 8:30 πμ στις 21 Φεβρουαρίου στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο της Αθήνας όπου θα τους δοθεί η κάρτα συμμετοχής. Κάθε κάρτα συμμετοχής αντιστοιχεί σε ένα μοναδικό διαγωνιζόμενο ή ομάδα διαγωνιζομένων. Διαγωνιζόμενος ή διαγωνιζόμενοι χωρίς κάρτα συμμετοχής δεν θα γίνουν δεκτοί στο παιχνίδι.

Όλοι οι μεμονωμένοι διαγωνιζόμενοι ή οι ομάδες διαγωνιζομένων θα ξεκινήσουν από το  Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο της Αθήνας για την αναζήτηση της αλεπούς, αφού τους δοθεί το σήμα εκκίνησης από τους διοργανωτές του παιχνιδιού, την ίδια χρονική στιγμή.

Οι Κανόνες του παιχνιδιού.

Οι κανόνες είναι απλοί: Όλοι οι Ραδιοερασιτέχνες χρησιμοποιούν υποχρεωτικά Ραδιοερασιτεχνικό εξοπλισμό είτε του εμπορίου, είτε ιδιοκατασκευές. Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού πιστοποιημένου για διαφορετική χρήση.

Κάθε Ραδιοερασιτέχνης ή ομάδα Ραδιοερασιτεχνών μπορεί να μετακινηθεί με οποιοδήποτε μέσον κρίνει κατάλληλο, και προς  οποιαδήποτε κατεύθυνση θεωρεί σωστή ώστε να βρει την "αλεπού" η οποία βρίσκεται μέσα στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Κανείς από τους διοργανωτές του παιχνιδιού δεν δικαιούται να υποδείξει κατεύθυνση ή τοποθεσία προς την οποία θα κινηθούν οι διαγωνιζόμενοι.

Δεν επιτρέπεται η συνεργασία καταγεγραμμένων - διαγωνιζόμενων Ραδιοερασιτεχνών με μη καταγεγραμμένους και άρα μη διαγωνιζόμενους Ραδιοερασιτέχνες με σκοπό να βρεθεί η αλεπού με "πλάγια" μέσα.

Επιτρέπεται η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των διαγωνιζομένων, όπως και οι περιστασιακές συνεργασίες μεταξύ τους, αλλά σε περίπτωση εύρεσης της "αλεπούς" το βραβείο  θα αποδοθεί στον ένα από τους δύο μετά από δική τους απόφαση.

Επιτρέπεται η συνεργασία μεταξύ μεμονωμένων διαγωνιζομένων Ραδιοερασιτεχνών με ομάδες διαγωνιζόμενων  Ραδιοερασιτεχνών αλλά σε περίπτωση εύρεσης της αλεπούς το βραβείο  θα αποδοθεί είτε στον μεμονωμένο ραδιοερασιτέχνη είτε στην ομάδα των Ραδιοερασιτεχνών μετά από δική τους απόφαση.
Όποιος βρει την αλεπού είτε μεμονωμένος ραδιοερασιτέχνης είτε ομάδα Ραδιοερασιτεχνών οφείλει να διακόψει την τροφοδοσία του , πιέζοντας τον διακόπτη ΟΝ-OFF του πομποδέκτη, και στη συνέχεια να ενημερώσει τους διοργανωτές και τους συμπαίκτες του στη συχνότητα 145.550 ΜΗΖ ότι η αλεπού έχει βρεθεί.

Αγαπητοί συνάδελφοι, το κυνήγι της αλεπούς σας περιμένει για να περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Κυριακάτικο πρωινό. Εξοπλιστείτε με υπομονή και καλή διάθεση και ελάτε να ζήσουμε μια καινούργια διασκεδαστική ραδιοερασιτεχνική εμπειρία.

Για τον Σ.Ρ.Ε. πολλά 73 de SV1NK, Μάκης