Electronica 2013


    Στις 19 Μαρτίου 2013 ημέρα Παρασκευή και για τρεις ημέρες, ως την Κυριακή 21 Μαρτίου, για μία ακόμα χρονιά, την 6η κατά σειρά, η γνωστή σε όλους  μας ειδική  έκθεση της Expo Line  άνοιξε τις πόρτες της.
    Η Indelex / Electronica αυτή τη φορά μας υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού κτηρίου Ξιφασκίας, στο χώρο του παλαιού δυτικού αερολιμένα Αθηνών, η πιο απλά στο "Ελληνικό". 
Από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.
    Εν μέσω κρίσης και παρόλα αυτά η έκθεση κατάφερε να σταθεί στα πόδια της αξιοπρεπώς. Όμως πολλά από τα "λαμπερά" περίπτερα του παρελθόντος απουσίαζαν και σαφώς οι κάποιες χιλιάδες επισκεπτών που άλλοτε κατέκλυζαν τους διαδρόμους της είχαν σημαντικά μειωθεί.
    Το "είδος" όμως απέδειξε ότι δεν σκοπεύει αβασάνιστα να συμπεριληφθεί στα παρωχημένα και έτσι ένα μεγάλο ποσοστό επισκεπτών, επαγγελματίες ή fan συνεπείς στο καθιερωμένο διετές ραντεβού ήταν εκεί, ειδικά τις 2 τελευταίες ημέρες.
    Στο περίπτερο με το Νο 116 βρισκόταν ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος. Σ.Ρ.Ε. τιμώντας και υποστηρίζοντας σταθερά την έκθεση αυτή.
    Χωρίς τα πολλά μέτρα πρόσοψης εφέτος, μα με μία βιτρίνα γεμάτη περιεχόμενο. Ένα μεγάλο μέρος - δεν γινόταν να χωρέσουν όλα- από τα έπαθλα, τους επαίνους, τα βραβεία και τα μετάλλια, που έχουν απονείμει οι διάφοροι Δήμοι, φορείς, σύλλογοι και σωματεία στον Σ.Ρ.Ε. ως αναγνώριση της ακέραιης και υπεύθυνης προσφοράς του στη ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεών τους κατά το πλείστον αθλητικού περιεχομένου είχαν εκτεθεί εκεί. Το καθ' ένα από αυτά έχει μια μικρή, αξιόλογη ιστορία, που σχετίζεται άμεσα με την αδιάλειπτη και επαινετή δράση των εθελοντικών εσωτερικών ομάδων του. Ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σταθμό στην πορεία του Συλλόγου και ένα επιπλέον στοιχείο-λιθαράκι στο κτίσιμο της ίδιας της ιστορίας του!
    Μέλη του Συλλόγου με μόνιμη παρουσία μαζί τους μέλη του Δ.Σ. στάθηκαν όλες τις ήμερες στο ύψος των περιστάσεων, επανδρώνοντας τον χώρο του περιπτέρου και δίνοντας ασταμάτητα όσες πληροφορίες ζητούσαν οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες μας. Αρκετοί που δεν έτυχε να έχουν προηγούμενη εμπειρία του αντικειμένου, μάθαιναν για πρώτη φορά τι είναι και τι μπορεί να προσφέρει η υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη. Ενώ κάποιοι προχωρώντας περισσότερο, έδειχναν ενδιαφέρον προκειμένου να ενταχθούν και οι ίδιοι στο δυναμικό της υπηρεσίας, ρωτώντας τις προϋποθέσεις μέσω του Συλλόγου γι αυτό.    
        Ο Σ.Ρ.Ε. για άλλη μία φορά, ευχαριστεί θερμά τους διοργανωτές της έκθεσης για την αρμονική συνεργασία καθώς και ιδιαίτερα, όλα αυτά τα παιδιά, μέλη του για την τόσο καλή, ακούραστη και φιλική τους διάθεση απέναντι σε όλους τους επισκέπτες καθ' όλο το μακρύ καθημερινό ωράριο.  
    Μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά στην έκθεση επιλέγοντας τον ακόλουθο σύνδεσμο. http://www.hellaspanorama.gr/hosted/expoline/electronica/000.html?startpano=images/94
Ραντεβού στην επόμενη Electronica.
Γιε το SZ1GRC.
Από την συντακτική ομάδα του Σ.Ρ.Ε.