Βράβευση του ΣΡΕ από τον ΣΠΑΠ - 2013

     Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, σε τιμητική εκδήλωση που οργάνωσε ο δήμος Αμαρουσίου προκειμένου να βραβεύσει τους υπηρεσιακούς παράγοντες που στήριξαν το έργο του ΣΠΑΠ κατά την θερινή περίοδο του 2013, προσκλήθηκε και ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος.
     Αναγνώριση για μία ακόμα χρονιά δέχθηκε ο ΣΡΕ από την ηγεσία του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, "ΣΠΑΠ"  για την προσφορά του κατά την αντιπυρική περίοδο 2013.    
     Παρόντες στην τελετή ήταν ο Υπουργός Δημόσιας τάξης κ. Δένδιας και πλήθος παραγόντων όπως, εκπρόσωποι από την ηγεσία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, Δασικών Αρχών, της Μητρόπολης Κηφισιάς- Αμαρουσίου και Ωρωπού, ο επίτιμος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Διευθυντής Αναδασώσεων Αττικής, Διοικητές πυροσβεστικών σταθμών κ.λ.π.              
     Στην τελετή μέλη της ομάδας εθελοντών του ΣΡΕ αντιπροσώπευσαν τον Σύλλογο, ενώ ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΣΠΑΠ
κ. Πατούλης κάλεσε τον πρόεδρο του Συλλόγου και έφορο των ομάδων ΟΕΑ του ΣΡΕ κ. Π. Λάϊο (sv1awl)  στον οποίο και παρέδωσε το τιμητικό βραβείο ως αναγνώριση της προσφοράς της ομάδας των μελών του Συλλόγου που δραστηριοποιήθηκαν στην περιοχή ευθύνης του ΣΠΑΠ,  κατά την κρίσιμη θερινή αντιπυρική περίοδο.
     Αίσθηση έκανε η αναφορά του Δημάρχου κατά την ομιλία του στην μνήμη του πρόωρα χαμένου μέλους της Εθελοντικής Ομάδας Βαρυμπόμπης Μιχάλη Ωρολογά, που από το πόστο του, Φυλάκιο Δικαστικών και Εισαγγελέων στον Σχοινιά, στήριζε ευσυνείδητα το έργο του Συνδέσμου.
Προς τιμή στη μνήμη του συναδέλφου, η ονομασία του συγκεκριμένου φυλακίου έγινε πλέον Φυλάκιο Μιχάλη Ωρολογά, ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή. 
    Στο ολιγόλεπτο σχόλιό του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος κ. Λάιος κατά την βράβευση, αφού ευχαρίστησε για το τιμητικό βραβείο είπε ότι αυτό ανήκει στα παιδιά της ομάδας για τις καθημερινές βάρδιες πυροφύλαξης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον εκλιπόντα λέγοντας ότι, ήταν τιμή για τον ραδιοερασιτεχνισμό να έχει τέτοια μέλη, ενώ η απουσία του θα αφήσει πλέον ένα μεγάλο κενό όχι μόνο στο πυροφυλάκιο στο οποίο υπηρετούσε, αλλά και σαν άνθρωπος στην ομάδα του αυτήν των Εθελοντών Βαρυμπόμπης. Πρόσθεσε δε ότι ήταν τιμή για τον ίδιο, άνθρωποι τόσο αξιόλογοι να έχουν ξεκινήσει από τον ΣΡΕ, γιατί γνώριζε προσωπικά τον Μιχάλη που είχε χρηματίσει μαθητής του προκειμένου να γίνει πτυχιούχος ραδιοερασιτέχνης.        
Σημ: Ο εκλιπόντας συνάδελφος ήταν ο sv1onl, ενώ ως μέλος του ΣΠΑΠ μέσω του ΣΡΕ ο Η32.
    Κλείνοντας ο πρόεδρος του ΣΡΕ τόνισε ότι, ηθική ικανοποίηση των παλαιοτέρων εθελοντών που ακούραστα προσφέρουν το έργο τους έως και σήμερα, είναι να βλέπουν ότι υπάρχει  ζωντανή η σπίθα στους καινούριους, που και αυτοί με την σειρά τους πιστεύουν και θέλουν να υπηρετούν τις ίδιες αξίες, επενδύοντας ένα κομμάτι της ζωής τους στην εθελοντική προσφορά στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Από την συντακτική ομάδα του ΣΡΕ
sv1cas.