Δελτίο Τύπου
19.2.2017
Βράβευση των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας Αττικής

15/02/2017 Ανακοινωσεις, Περιφερεια Αττικής
"Ο εθελοντισμός δεν είναι υποχρέωση αλλά επιλογή"

Τις εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας Αττικής βράβευσε σήμερα η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την ανιδιοτελή προσφορά και την πολύπλευρη δράση τους. Την εκδήλωση της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, διοργάνωσε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα.
Η Περιφερειάρχης απηύθυνε "ένα μεγάλο 'ευχαριστώ'" στους εθελοντές που επιτελούν με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, έργο αναντικατάστατο. Επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι "ο εθελοντισμός δεν είναι υποχρέωση αλλά επιλογή. Και στάση ζωής".
"Ουδέποτε υπήρξα θιασώτης της άποψης ότι ο εθελοντισμός μπορεί να υποκαταστήσει τα πάντα, πολλώ δε μάλλον δομές μιας ευνομούμενης πολιτείας, για την εύρυθμη λειτουργία των οποίων ουδέποτε υπήρξε πραγματική μέριμνα. Ωστόσο πιστεύω ότι ο εθελοντισμός αποτελεί την προϋπόθεση και τον κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Μια αλυσίδα που είναι στο χέρι μας να μην σπάσει κανένας κρίκος της. Και εσείς, οι εθελοντές αποτελείτε αυτή την εγγύηση", τόνισε η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Να σημειωθεί ότι οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας στηρίζουν με την ανιδιοτελή τους δράση τις παρεμβάσεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής μέσα από την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών για την κρισιμότητα του συγκεκριμένου τομέα, την πρόληψη και την υποβοήθηση του έργου στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων μετά από καταστροφές.
Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος βραβεύτηκε για την ανιδιοτελή προσφορά και την πολύπλευρη δράση στο κοινωνικό σύνολο. Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν μέλη του Συλλόγου και το Δ.Σ. αυτού. Το βραβείο παρέλαβε μέσα σε 1 ζεστή και σεμνή τελετή ο επίτιμος Πρόεδρος SV1AWL κ. Λάιος Παναγιώτης.

Info:http://www.patt.gov.gr/

Από την Συντακτική Ομάδα του ΣΡΕ.