6ος Ημιμαραθώνιος 2015

  Την Κυριακή στις 26-5-2015 πραγματοποιήθηκε ο έκτος κατά σειρά Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος "Poseidon Half Marathon Athens" στα Νότια προάστια της Αθήνας. Συγκεκριμένα στο Φαληρικό δέλτα. Μία εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός με ομαδικές αθλητικές συμμετοχές και από το εξωτερικό.!!  
  Η εκκίνηση δόθηκε στις 8.30 το πρωί από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Φαλήρου.
  Η γνωστή πλέον εκδήλωση περιείχε όπως πάντα αποστάσεις των 20 των 10 και των 5 χιλιομέτρων, καθώς και τον αγώνα για πολύ μικρά παιδάκια που εφέτος διεξάχθηκε εντός της μαρίνας φλοίσβου.
Η ειδική ομάδα τηλεπικοινωνιών του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, είχε κληθεί από τους παράγοντες της διοργάνωσης να αναλάβει τα σημαντικά καθήκοντα περιφρούρησης, μέσω Ράδιο κάλυψης, της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα σε όλη την γκάμα των αποστάσεων.
  Ώρα 7.45 το πρωί και οι εργασίες εγκατάστασης των συστημάτων επικοινωνίας, είχαν ήδη αρχίσει στο ψηλότερο σημείο πάνω από το κέντρο επιχειρήσεων, ενώ ακούγονται και οι πρώτες δοκιμαστικές εκπομπές επιβεβαίωσης από τους σταθμούς ελέγχου διαδρομής και λοιπών σημείων..
  Κατά δεκάδες οι εθελοντές της οργάνωσης, φορώντας την ειδική διακριτική ενδυμασία, περιφέρονταν παντού εξυπηρετώντας τον τομέα που ο καθένας είχε αναλάβει.
  Μέσα  στον χώρο που της δόθηκε, η ομάδα των χειριστών  του κέντρου επικοινωνιών του Σ.Ρ.Ε. έστηνε τα μηχανήματα, ελέγχοντας τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες και ρύθμιζε τις προεπιλεγμένες ειδικές συχνότητες.
Ώρα 8.15, άπαντες στην θέση τους και…. "check in" από τα σημεία ευθύνης τους.
  Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 8.30, από το στάδιο κάτω από έναν ζεστό Ανοιξιάτικο Καλοκαιρινό ήλιο που ευτυχώς δεν δημιούργησε προβλήματα.
Οι διαδρομές από τον Φλοίσβο "Φάληρο" ως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, "ΣΕΦ" , γέμισαν  από ένα πολύχρωμο αγωνιζόμενο χείμαρρο που κατέφθανε στο Φαληρικό δέλτα σιγά, σιγά πλημμυρίζοντας με ένταση και ζωή τα πάντα.
  Οι  ώρες πέρναγαν, με τον συντονιστή Παναγιώτη, "Αλυτάρχης" της οργάνωσης, μαζί με τον έφορο των "Ο.Ε.Α." Ομάδων Έκτακτης Ανάγκης του Σ.Ρ.Ε. SV1AWL, με το ειδικό όχημα αγώνα, να χτενίζουν κυριολεκτικά και διαρκώς, όλη την αγωνιστική διαδρομή,  αντιμετωπίζοντας σε άψογη ταυτόχρονη συνεργασία με το κέντρο επιχειρήσεων, SV1NJT, κάθε πρόβλημα που τύχαινε. 
  Τόσο αυτά, όσο και οι επισημάνσεις για την άμεση διευθέτηση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στον τομέα του καθενός, ήταν ευθύνη της ομάδας να μεταφερθούν μέσω ασυρμάτου στο κέντρο και από εκεί στους αρμόδιους.
  Στατιστικά, ο απολογισμός του κέντρου επιχειρήσεων, έφτασε τα 107 καταγραμμένα ράδιο μηνύματα.
  Η άψογη διεκπεραίωση όλων αυτών από μία ομάδα εκπαιδευμένη και με μεγάλη πλέον εμπειρία σε παρόμοιες διοργανώσεις, αντιμετωπίστηκε με θετικότατα σχόλια από την διοργάνωση που ευχαρίστησε θερμά, βραβεύοντας ταυτόχρονα τους υπεύθυνους παράγοντες και τα μέλη της ομάδας του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος για την υπηρεσία που προσέφεραν με την πολύτιμη παρουσία τους για μια ακόμα χρονιά. 
  Με την σειρά του ο Σ.Ρ.Ε. ευχαριστεί θερμότατα όλα τα μέλη της ειδικής ομάδας τηλεπικοινωνιών, για την υπευθυνότητα με την οποία διαχειρίστηκαν τις τρέχουσες καταστάσεις, καθ' όλες τις ώρες της διεξαγωγής των παράλληλων χιλιομετρικών αγώνων.    
  Ραντεβού στις 24/04/2016, για τον 7ο πλέον Ημιμαραθώνιο.
Info: http://www.poseidon-athenshalfmarathon.com/

Για το SZ1GRC
Από την συντακτική ομάδα του ΣΡΕ.