Jota - Joti 2014

    
Το J.O.T.A.-J.O.T.I. πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, που εφέτος είναι στις 18 - 19 Οκτωβρίου 2014.
Μια συναρπαστική δράση που εστιάζει στην παγκόσμια δυναμική της Προσκοπικής Κίνησης. Πρόσκοποι και Οδηγοί ανταλλάσσουν εμπειρίες και ιδέες, συμβάλλοντας στην εδραίωση της Παγκόσμιας Συναδέλφωσης.
Πως μπορείτε να συμμετάσχετε;
Προετοιμάστε τη συμμετοχή σας, την προσωπική σας, του τμήματός σας ή της ενωμοτίας σας. Το πρώτο και βασικότερο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγγραφείτε για τη συμμετοχή σας στο JOTΑ/JOTI

Φέτος λειτουργούν δύο συστήματα εγγραφής.

1) Το επίσημο σύστημα του Παγκόσμιου Οργανισμού της Προσκοπικής Κίνησης στο (WOSM) στο http://jotajoti.info/. Εγγραφείτε στο http://jotajoti.info/sign-up-for-jota-joti/ και θα έχετε πρόσβαση στα εξής:
  -  Δράσεις (http://jotajoti.info/activities/). Μια σειρά από παιχνίδια που με την ανάλογη προετοιμασία μπορείτε να παίξετε κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου του JOTA-JOTI.
  -  Προκλήσεις (http://jotajoti.info/jota-joti-challenges/). 17 προκλήσεις ώστε τα Τμήματά σας να ανακαλύψουν πολλά μυστικά επικοινωνίας.
  -  Το ταξίδι του Sinbad (http://jotajoti.info/sinbad-travels/). Ο Sinbad κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του JOTA-JOTI θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Βοηθήστε τον να ταξιδέψει και στην Ελλάδα ακολουθώντας τις οδηγίες στην παραπάνω ιστοσελίδα.
  -   JamPuz (http://jotajoti.info/jampuz/). Το καθιερωμένο πλέον παιχνίδι υιοθετείται φέτος και από το WOSM, εγγράψτε έγκαιρα το Τμήμα σας ώστε να λάβετε το μοναδικό σας JID.

2) Η ιστοσελίδα http://www.jotajoti.org/ που διαχειρίζεται ομάδα βαθμοφόρων από διάφορες χώρες και είναι το επίσημο σύστημα εγγραφής για Αυστρία, Ελβετία και Γερμανία. Μπορείτε να εγγραφείτε είτε ως τμήματα (συστήματα) είτε ως άτομα. Με την εγγραφή σας θα έχετε:
-    Τη συμμετοχή σας στο μεγάλο παγκόσμιο παιχνίδι δραστηριοτήτων, με διασκεδαστικές αποστολές, την Παγκόσμια Πρόκληση!
-    Το δικό σας μοναδικό κωδικό για συμμετοχή στο παγκόσμιο παιχνίδι του JOTA/JOTI με τίτλο JAMPUZ (μόνο για συστήματα/τμήματα)
-    Μια διεύθυνση email της μορφής onoma@2013.jotajoti.org
-    Ένα μοναδικό κωδικό για να μπορείτε να συνδέεστε στο Προσκοπικό δίκτυο IRC ScoutLink.
-    Ένα ειδικό χώρο για να δημιουργήσετε το δικό σας ημερολόγιο δράσης (weblog), να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας και τις εμπειρίες σας από τη δράση.
Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι, πραγματικά, θα υπάρξουν 2 παιχνίδια JamPuz από άλλο οργανωτή! Μπορείτε να παίξετε και στα 2, απλά να θυμάστε ότι οι κωδικοί μάλλον θα είναι διαφορετικοί.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν 2 βασικοί τρόποι συμμετοχής

Α. Μέσω ραδιοερασιτεχνικών σταθμών
-   Επισκεφτείτε ένα ραδιοερασιτεχνικό σταθμό με το Τμήμα, το Σύστημα ή την Εφορεία σας, ή προσκαλέστε ένα ραδιοερασιτέχνη να εγκαταστήσει το σταθμό του στην Προσκοπική σας Εστία, ή όπου αλλού επιλέξετε.
-    Καλέστε "CQ JAMBOREE", ή απαντήστε σε Προσκοπικές κλήσεις που ζητούν ραδιοφωνική επικοινωνία
-    Όλοι οι σταθμοί πρέπει να ακολουθούν αυστηρά τους Εθνικούς Κανονισμούς Λειτουργίας - Επικοινωνίας των Ερασιτεχνικών Ραδιοφωνικών Σταθμών
-    Μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποιεσδήποτε νόμιμες ραδιοφωνικές συχνότητες. Συνιστούμε οι σταθμοί να χρησιμοποιούν τις συμφωνημένες Παγκόσμιες Προσκοπικές Συχνότητες, ή τις κοντινές συχνότητες, ώστε να είναι εύκολη η ανεύρεση και επικοινωνία.
Δείτε εδώ τις συμφωνημένες Παγκόσμιες Προσκοπικές Συχνότητες και όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για το JOTA.

B. Μέσω του Internet
-    Αν διαθέτετε ADSL σύνδεση στην Εστία σας, χρησιμοποιήστε ένα adsl modem-router για να φτιάξετε το δικό σας δίκτυο.
-    Επισκεφτείτε ένα Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Internet Caf?, Ι.Ε.Κ., Κέντρα Σπουδών, Σχολεία, Πανεπιστήμια κλπ)
-    Χρησιμοποιήστε τις υπάρχουσες Adsl συνδέσεις σε κάποιο από τα σπίτια των μελών του τμήματός σας. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για ενωμοτίες ή ομίλους να δραστηριοποιηθούν στα σπίτια των μελών τους.
-    Οι δημοφιλέστεροι τρόποι συμμετοχής είναι μέσω των καταχωρημένων Προσκοπικών σελίδων στο WWW, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και του IRC (Internet Relay Chat)