07 Οκτωμβρίου 2018


Ο Σ.Ρ.Ε. Στην Κορυφή Του Aegean Contest 2018

Εξαιρετική ήταν η επιτυχία που σημείωσε το team του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος στο φετινό Aegean contest. Το μεράκι, η καλή διάθεση, η μεγάλη εμπειρία και το πνεύμα υγιούς άμιλλας, ήταν μερικά από τα συστατικά που αποδείχθηκαν η συνταγή της επιτυχίας προς την κορυφή του contest στις 02 Ιουνίου 2018.

Παρασκευή απόγευμα 1 Ιουνίου τα παιδιά της ομάδας παίρνουν για άλλη μία φορά τον ανηφορικό δρόμο προς την κορυφή του όρους Πάνειο προκειμένου να καθαρίσουν και προετοιμάσουν τον χώρο για το στήσιμο του εξοπλισμού. Ο κάθε ένας βοηθάει με ότι τρόπο μπορεί στα πλαίσια των καθηκόντων και των οδηγιών που του είχαν ανατεθεί από τον υπεύθυνο της ομάδας και Γ. Γραμματέα του Δ.Σ. SV1NJT Θανάση Καρακανίκο. Σε όλους υπάρχει καλή διάθεση και μαζί ενθουσιασμός για το αυριανό ξεκίνημα.   

Πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου μία κεραία κατευθυνόμενη τεσσάρων στοιχείων στήθηκε στο γνωστό υπερυψωμένο σημείο και τα μηχανήματα στα τραπέζια κάτω από το υπόστεγο, οι χειριστές ανυπομονούσαν να πιάσουν δουλειά. Στην πορεία της ημέρας η διάδοση αποδείχτηκε καλή, πράγμα πολύ θετικό που βοήθησε αποτελεσματικά. Οι επαφές διαδέχονταν η μία την άλλη, οι χειριστές επί το έργον μέχρι εξαντλήσεως και κάπου εκεί αναλάμβαναν οι επόμενοι, καλύπτοντας και αυτοί τα όρια της αντοχής τους.
Ολόκληρο το διήμερο οι βάρδιες εναλλάσσονταν.    

Καφέδες, νερό, χυμοί και ότι ο καθένας είχε φέρει μαζί του για τροφή καταναλώνονταν είτε από τους ίδιους, ή μοιραζόταν και στους υπόλοιπους. Παρέες νέων και παλαιότερων μελών που ανηφόριζαν ως επισκέπτες, εκτός από την συντροφιά τους, φρόντιζαν να φέρουν και κάποιο ευπρόσδεκτο κέρασμα, καλύπτοντας και τις όποιες επιπλέον ανάγκες, δημιουργώντας  χαλαρωτικά διαλείμματα για εκτόνωση της έντασης από την διαρκή προσπάθεια και ανανέωση των δυνάμεων.

Κυριακή απόγευμα, κούραση και ικανοποίηση σε ίσες δόσεις, οι επαφές είχαν αγγίξει ένα υψηλό αύξοντα αριθμό, πράγμα που δικαιολογούσε τον ενθουσιασμό. Η αποκαθήλωση, συγκέντρωση και φόρτωση του εξοπλισμού στην πράξη είναι δουλειά κουραστική, η ομαδική επέμβαση αποδίδει και εδώ. Τελικά από την αρχή ως το τέλος όλα έγιναν κάτω από αυτήν την συλλογική προσπάθεια και αυτό αύξησε τις αντοχές, την ισχύ, κατ' επέκταση το αποτέλεσμα!!

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος και ιδιαίτερα το Δ.Σ. του Συλλόγου, ευχαριστεί θερμά όλους όσους ανέλαβαν μερίδιο εργασίας στην κοινή αυτή προσπάθεια και αφιερώνει σε όλους με περηφάνια το "έπαθλο", αυτό της "Πρώτης Θέσης" στην κατάταξη του διαγωνισμού!!!

Ομάδα Διαγωνισμού: SV1QZV, SV1NJT, SV1PDB, SV1ONK, SV1LJG, SV1QZC, SV1SEB, SV1QVY, SV1SDT, SV1QFP, SV1QDX, SV1QZU

Από την συντακτική ομάδα
        Του Σ.Ρ.Ε.
       (SV1CAS)